11111

Templomépítő közösség

Bizony ritka alkalom, hogy egy egyházi közösség templomot építsen, de ez most a veresegyházi római katolikus egyházközség számára megadatik. Mégpedig, olyan különleges módon, ahogy arra csak az Isteni Gondviselés képes!

Oldalunk a jelenben és valós időben tudósít az új veresegyházi Szentlélek-templom megszületésének és a régi Szent Erzsébet templom újjászületésének legfontosabb állomásairól, eseményeiről. Arról, helyi katolikus közösség és környezete számára történelmi jelentőségű folyamatról, amelynek során egyrészről egy ma élő keresztény közösség egy új templomot, az új templom pedig közösséget épít. Másrészről, mindeközben újjáéled és kitárulkozik a régi templom, amely alatt a közösség és a település is megtalálja történelmi gyökereit.

 

Hírek, események

» “ORGONA MŰHELYPRÓBA” – A VVTV tudósítása az épülő orgona műhelypróbájáról

» “Új templom épül Veresegyházon” – A Régió Plusz Televízió riportja

» “ÉPÜLŐ TEMPLOM” – A templom építésének folyamata a VVTV tudósításaiban


» KÉT TEMPLOM VONZÁSÁBAN – 1. rész

2015. november 21-én – Szent Erzsébet ünnepén – „Két templom vonzásában” címmel újabb templomváró lelki napot tartottunk. A délután során nagy érdeklődés mellett számtalan új élménnyel és információval gazdagodhattunk.

A nap programja: PROGRAM

… és hogy „Örömünk sokszorozódjék”, összegyűjtött kincseinket, a következő hetekben, több részben szeretnénk megosztani Önökkel is.

A lelki napról készült összeállítás:

1. rész: a VVTV bemutatja az erre az alkalomra készített filmjét

A napra készülve szervező csapatunk azzal a kéréssel kereste meg a városi televíziót, hogy készítsenek nekünk – az általuk korábban forgatott anyagok felhasználásával – egy összeállítást. Ők ezt nagy örömmel fogadva, elküldték nekünk a Szentlélek-templom történetének 1. részét. Ám, az igazi meglepetés csak ezután következett. Az tudtuk, hogy ők –hasonlóan a többi helyi jelentőségű ügyhöz- teszik a dolgukat készítik a felvételeket, hétről-hétre, eseményről eseményre. Azonban azt nem sejtettük, hogy ezeket a dokumentarista anyagokat jó érzékkel összekomponálva egy olyan önálló művet fogunk látni, amelyből ennyire átüt, átsugárzik ennek az egyedülálló templomépítő vállalkozásnak a hangulata, hatása.

A film csatlakozásra és imára hív minket! Csatlakozásra a templomvárók lelki közösségéhez, csatlakozásra az azért tenni is hajlandók közösségéhez. Imára és hálaadásra mindazokért, akik részt vesznek ebben a nagyszerű alkotási folyamatban, legyen bármilyen kicsi vagy nagy a feladatuk. Adjunk hálát értük, kérjük Isten kegyelmét és jelenlétét munkálkodásukban. Kérjük, hogy azt kitartóan, szívvel, lélekkel a maguk és embertársaik örömére és végső soron Isten dicsőségére végezhessék!

A készület hangjai már sok húron szólnak és mind egy irányba mutatnak. Az új Szentlélek-templom napról-napra növekszik és helyet kér a szívünkben!

» A Veresegyházi Városi Televízió híradójának 2015.05.25 -i adása az új templom helyén történő régészeti feltárás befejezéséről

» Téglajegyek – a templomépítés támogatásának egyik lehetősége IDE kattintva megtekinthető

» Szentlélek-templom alapkőletételi ünnepség és Gyermeknap – 2015. május 23. – Az esemény plakátja és a meghívó IDE kattintva megtekinthető» A Veresegyházi Városi Televízió híradójának 2015.04.17 -i adása az új templom helyén történő régészeti feltárásról

» Templomépítő találkozások II – A MEGHÍVÁS

» A Veresegyházi Városi Televízió híradójának 2014.06.12 -i adása: A tervezés alatt álló Szentlélek-templom tervismertetője

» ITT a NAGY könyv – a lelki napon elindult a Szentlélek-templom Nagy könyve. A könyv segítségével 1 héten keresztül különösen is hordozhatjuk, segíthetjük a templomépítés ügyét. A könyv elvitelére IDE KATTINTVA is jelentkezhet!

» „Építőkövek” – a kezdet

• Tudósítás a veresegyházi római katolikus közösség templomépítő, lélekhívogató napjáról: A Templomváró közösségi alkalom a Pioban cikk IDE KATTINTVA olvasható

• „Építőkövek” füzet – a templomépítő lelki napról készült füzet IDE KATTINTVA letölthető

» A Nagy László építész által tervezett új Szentlélek-templom látványterve:

A látványtervről készült animáció megtekintéséhez kattintson a képre!

» Interjú Nagy László tervezővel: „Épüljünk egy Egyházzá” – az interjú IDE KATTINTVA olvasható

 

A megújuló Szent Erzsébet templom

A Veresegyházi Városi Televízió híradójának 2013.07.04-i tudósítása a fordulatot hozó eseményről:

Szent Erzsébet templom korábbi története ide kattintva megtekinthető

Bizakodás a Gondviselésben

Imádkozz értünk Testvérünk! –mert…

„Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte. 2Hiába keltek hajnalban és fáradoztok késő éjjelig: a kemény fáradság kenyerét eszitek. Ám akiket szeret, ő azokat elhalmozza, jóllehet alszanak. (127. Zsoltár: Zarándokének – Salamontól.)”

 További információk

A templomépítés támogatására lehetőség van egyházközségünk alapítványán, a Várhelyi Vilmos Egyházközségi Alapítványon keresztül is.

Az alapítvány számlaszáma: 66000011-11024240

Adószám: 18697438-1-13

Szeretettel várjuk a testvérek érdeklődését, felajánlásait, építő gondolatait! Jelentkezni Zsolt atyánál a (20) 910-4509 -es mobilszámon vagy a molnar.zsolt@vaciegyhazmegye.hu e-mail címen lehet.


Kövesse templomunk építésének folyamatát a facebookon is!

facebooklogo

http://www.facebook.com/szentlelektemplom