11111

Nagyböjt

Kedves Testvérek!
Ezen a héten lesz hamvazószerda, és megkezdődik a nagyböjt. Ne felejtsük el, hogy hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, és nagyböjti péntekeken tartózkodunk a húsételek fogyasztásától. Ezen kívül erre az időszakra saját elhatározást is tegyünk (böjt, ima, jó cselekedet), ami közelebb visz bennünket Jézushoz, és segít bennünket abban, hogy a húsvéti misztérium ünneplésére felkészüljünk. Hamvazó szerdán este fél 7-kor a református templomban tartunk szentmisét.
A nagyböjti péntekeken a Szent Pio otthonban keresztutat tartunk az esti Szentmise előtt fél 6 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várunk! Kérjük a közösségeket, hogy akik keresztutat vezetnének, egyeztessenek Zsolt atyával!

Idén nagyböjtben a húsvétra való lelki felkészülés részeként Ferenc pápa „Áldott légy” enciklikájának szellemében szeretnénk olyan önként vállalható nagyböjti gyakorlatokat is a testvérek figyelmébe ajánlani, melyek nekünk és a körülöttünk élőknek is segíthetnek felfedezni a teremtett világ iránti felelősségünk és istenkapcsolatunk szoros összefüggéseit. Így a most következő nagyböjtben minden hétre kapunk egy-egy javaslatot a Szentatya enciklikájával összhangban.
Először is arra buzdítjuk a kedves híveket, hogy aki teheti, legalább a nagyböjti időben – lemondásként és egyben a teremtett világ iránti felelősségének kifejezéseképp – ne autóval jöjjön szentmisére, vagy ha igen, akkor kínálja fel az autóban lévő szabad helyeket közelben lakóknak, hogy „telekocsival” közlekedjenek, és egyben a segítőkész kapcsolat is erősödjön egyházközségünk tagjai között.

A “Zöld böjt” felhívás részletesen IDE kattintva olvasható.

Ferenc pápa nagyböjti üzenetét ITT olvashatjuk el.
Ajánljuk továbbá a Testvérek figyelmébe a Ferencesek által közzétett “Nagyböjti készület 2016”-ot, amely IDE kattintva letölthető.

Mindenkinek kegyelmekben gazdag készületet kívánunk!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Hírek, Lelkiség. Közvetlen hivatkozás.