11111

Várhelyi Vilmos Egyházközségi Alapítvány

 

Az alapítvány számlaszáma: 66000011-11024240

Adószám: 18697438-1-13

 

Veresegyház dinamikusan fejlődő település, és a növekedést egyházközségünk életében is tapasztalhatjuk. Egyúttal azt is átélhetjük, hogy az összefogásnak milyen nagy ereje van!

A Várhelyi Vilmos Alapítvány 2002-ben jött létre, hogy támogassa egyházközségünk életét és működését. Azóta is sok jó cél kapcsán tapasztalhattuk a segítségét. Szerepet vállalt a Szent Erzsébet-templom külső felújítása pályázati önrészének megteremtésében, az önkormányzati segítséggel elkészült Szentlélek-templom berendezésében. Eszközök beszerzésében fiatalok programjaihoz és a Szent Pio otthon tagjainak.

Az előttünk álló feladatokhoz kérünk segítséget: templomunk tereit szeretnénk még alkalmasabbá tenni a közösségek számára, az ünnepélyesebb liturgia számára eszközöket kell még beszereznünk, a Szentlélek templom fenntartásához is hozzájárulhatunk az adományokkal. Folyamatban van a Szent Erzsébet templombelső kialakítása, amihez már megkaptuk a műemlékvédelmi engedélyt. Régi templomunk továbbra is templomként működve és a liturgiának teret adva egyúttal a Veresegyház múltjából is igyekszik egy-egy mozzanatot bemutatni kiállítótérként.

2017-ben elindult a Katolikus Gimnázium. A váci egyházmegye az iskola fenntartója, amely egyházközségünk, városunk és a más településekről idejárók életében is meghatározó. Különleges lehetőség tudás és keresztény értékek átadására. Szeretnénk alapítványunkkal ehhez is hozzájárulni.

Az alapító okiratban megfogalmazott célok a következők: egyházi létesítmények létrehozása és fenntartása, gyermekek és fiatalok számára az iskolán túli szabadidő hasznos eltöltése, oktatás, erkölcsi nevelés, ismeretterjesztés, kulturális programok szervezése és lebonyolítása, hagyományőrzés, műemlékek és műemlék-jellegű építmények megóvása, környezetvédelem, plébániai közösségek és egyesületek életének segítése, publikációk és kiadványok létrehozása, egészségmegőrzés és sport támogatása, hátrányos helyzetű emberek képzése és foglalkoztatása.

Alapítványunkat a következő módokon támogathatja:

Programokon keresztül: az általunk, illetve a nálunk szervezett gyűjtésekhez, eseményekhez, rendezvényekhez, kiállításokhoz kapcsolódóan az ott meghirdetett módon és formában.

Fületlen Bögre kávézó: egyházközségünk vállalkozása – a Fületlen Bögre Nonprofit Kft. – által, templomunk közösségi helyiségében üzemeltetett közösségi kávézónkban található adománygyűjtő dobozban elhelyezett támogatással.

Egyedi emléktárgyak: Az új Szentlélek templom felszentelésére számos egyedi ajándéktárgyat és „Két templom vonzásában” címmel DVD-t is készítettünk, amelyek a nagy érdeklődésre való tekintettel, állandó támogatási formánkká váltak. Az előcsarnokban elhelyezett kínálatunk nyitvatartási időben megtekinthető és megvásárolható a templom sekrestyéjében.

Banki átutalással: természetesen akár egyedi, akár rendszeres átutalással is van lehetőség adományozásra, alapítványunk fent látható számlaszámán keresztül.

Személyi jövedelemadó 1%: az adóbevallási időszakokban Ön vagy vállalkozása közvetlenül rendelkezhet adója 1%-nak alapítványunk számára történő felajánlásáról. Igény esetén töltse le vagy kérje nyomtatványunkat! Kérjük továbbá, hogy adójuk másik 1 %-ával segítsék a Római Katolikus Egyházat. Technikai szám: 0011.

Molnár Zsolt
a kuratórium elnöke

 Köszönjük minden támogatónk nagylelkűségét,
és az Alapítvány részére felajánlott SZJA 1%-os támogatásokat is!

 

Az Alapítvány 2015-ös hivatalos és nyilvános jelentése IDE kattintva letölthető.