11111

Templomi hirdetések

 

2018. május 20.

Pünkösdvasárnap

1. Ferenc pápa bevezette a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünneplünk. Ezen a napon, május 21-én hétfőn, reggel 8 órakor tartunk szentmisét!

2. Május 24-én, csütörtökön 19 órakor elindul templomunkban, férfiközösségben a Boldog Brenner János szentségimádás iskolája. 12 alkalommal találkozunk majd havonta egyszer, 2 órára. Várjuk azokat az elkötelezett férfi testvéreinket, akik tanulva, és csöndes, közös jelenlétben szeretnének közelebb kerülni az Eucharisztiához, Urunkhoz, Istenünkhöz.

3. Pénteken, május 25-én az esti mise után (kb.19.15-től) gitáros dicsőítést tartunk a kápolnában. Mindenkit szeretettel várunk!

4. Úrnapjára a szokásos módon készülünk, körmenettel is. Aki szeretne hozzájárulni az Úrnapi oltárok virágdíszítéséhez, a sekrestyében megtalálja az oltárkészítők elérhetőségét. Kérjük, és előre is köszönjük a szíves segítséget.

5. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket a következő dicsőítő szentségimádásra. Időpontja június 2. szombat, 20 óra. A szentségimádást Lengyel Zsolt atya (tóalmási plébános) vezeti, a zenei szolgálatot az Eucharist zenekar adja. Az alkalmon egész idő alatt lesz gyónási lehetőség is.

6. Bakonyi János atya május 15-én közlekedési balesetet szenvedett, frontálisan ütközött egy busszal, és az ütközés következtében az életét vesztette. János atya 2012-től 2016-ig szolgált papként egyházközségünkben. Imádkozzunk érte! A temetésről később történik intézkedés, erről majd tájékoztatjuk a testvéreket.

Előző heti hirdetések

2018. május 13.

Urunk mennybemenetele

1. Ma 3 órától a kápolnában Missziós imaórát tartunk és Loretói litániát imádkozunk. Mindenkit szeretettel várunk!

2. Ma délután 3-kor Kalász-gyűlés lesz a Pio pincéjében. Megközelíthető az épület melletti lépcsőn, vagy a parkolón keresztül akadálymentesen.

3. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket Pünkösd ünnepére! 19-én, szombaton este fél 7-től Öröm útjával indul a készületünk, amit vezetett zsolozsma követ. A szentségimádás és reggelig tartó virrasztás este 8 órakor kezdődik, amelynek első részét kórusunk taizéi énekekkel kíséri. 3/4 9-kor gitáros dicsőítés kezdődik a Margitán, ahová közös séta is indul. Pünkösd vasárnap a 8 órás szentmise keretében felnőtt testvéreink részesülnek a bérmálás szentségében. A ½ 10-es ünnepi szentmisét Vizi Elemér jezsuita provinciális atya celebrálja. A szentmisét Molnár C. Pál kiállításának megnyitója követi az előtérben. Készüljünk együtt a Szentlélek kiáradásának és az egyház alapításának ünnepére! A program elolvasható a kihelyezett plakáton és a hírlevélen is.

4. Kérjük a testvéreket, hogy aki jön a pünkösdi virrasztásra, iratkozzon fel a sekrestyénél található lapra, azért is, hogy lássuk, mindig lesz valaki az Úr társaságában!

5. Segítséget kérünk a kedves hívektől: pünkösdi kiállításunk képeire szeretnénk folyamatosan vigyázni jövő vasárnap reggel ½ 8 – este ½ 8-ig, és hétfőn reggel ½ 8- ½ 10-ig. Aki vállalna néhány órát is valamelyik nap, kérjük jelezze a sekrestyében! Előre is köszönjük!

6. Ferenc pápa bevezette a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünneplünk. Ezen a napon, május 21-én hétfőn, reggel 8 órakor tartunk szentmisét!

7. Örömmel tudatjuk a hívekkel, hogy június 16-án, 10 órai kezdettel a váci székesegyházban Beer Miklós püspök atya diakónussá szenteli Ferencz Zoltán akolitusunkat. A szentelésre szeretettel hívjuk a testvéreket! Ha igény mutatkozik rá, buszt indítunk az alkalomra. A buszrendelés miatt kérjük, hogy aki szívesen venne részt a közös ünneplésben, jelezze szándékát a sekrestyében május 20-ig! Kérjük a testvéreket, használjuk ki a közös, buszos utazás lehetőségét!

8. Elindult a jelentkezés a Szentjánosbogár nyári táborokba! A veresegyházi gyermek- és kamasztáborunkba várjuk a 2002 és 2008 között született fiatalokat, akik korosztályuknak megfelelő kiscsoportokban vesznek részt az egész napos foglalkozásokon. A tábor június 24-29. kerül megrendezésre, költsége 10.700 Ft/fő. A befogadó családok gyermekei 50% kedvezményben részesülnek. Akinek problémát jelent a költségekhez való hozzájárulás befizetése, kérjük jelezze. A Szentjánosbogár Egyesület köszönettel fogadja pénzbeli támogatások felajánlását a nehezebb anyagi helyzetben lévő családok gyermekeinek táboroztatásához. Jelentkezési lap a sekrestyében található, kitöltve és aláírva leadható ugyanott május 20-ig.

9. Kérjük a testvéreket, hogy adónk 1+1%-val támogassuk katolikus egyházunkat, és egyházközségünk Várhelyi Vilmos Alapítványát. Alapítványunkról, annak céljairól, működéséről a hirdetőtáblán található tájékoztatón, vagy a honlapunkon olvashatnak. Idén azért is kiemelten fontos a rendelkezés, mert a 2018-ban benyújtott, az egyház technikai számára szóló nyilatkozatot újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a visszavonásig a következő években is figyelembe veszi a NAV. Ne feledjük, hogy a „nullás” bevallás is számít! (Ha jövedelemadónk kedvezmények miatt nulla forint.) Az egyház technikai száma és az alapítvány adószáma megtalálható a hirdetőtáblán és a honlapon.

Amenyiben szeretné megkapni a templomi hirdetéseket e-mailben, adja meg nevét és e-mail címét:

Név:    


E-mail: