11111

Templomi hirdetések

 

2017. november 19.

Évközi 33. vasárnap
Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe

1) Szent Erzsébet napi tartós élelmiszer gyűjtést tartunk, melyre az adományok még a mai napon elhelyezhetők a templom előterében a kijelölt helyre. Az adományokat a Karitász csoport fogja eljuttatni a településen élő rászoruló családoknak. Adományaikat előre is köszönjük.

2) Idén is szervezünk betlehemezést plébániánkon. Szeretettel hívjuk és várjuk az ehhez kedvet érző gyerekeket. Első találkozásunk pénteken, november 24-én 18 órakor lesz a plébániaépület alatti Szent Imre teremben. Ekkor beszéljük meg a próbákat és osztjuk ki a szerepeket.

3) Szeretettel hívjuk a testvéreket dicsőítő szentségimádásra november 25-én, szombaton 20:00 órára. A program első részében vendégünk, Hugyecz Janó atya osztja meg velünk gondolatait arról, hogy számára mit jelent az eucharisztia. Majd Gável András és Gável Gellért vezetésével kezdődik a zenés szentségimádás. Az estét agapéval zárjuk a kávézóban. Programunkkal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országos kezdeményezéséhez is csatlakozunk. A kezdeményezés célja a 2020-as eucharisztikus kongresszusra készülvén, hogy 20.000-en együtt imádkozzunk azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük. Nem egy helyen, de egy időben: november 25-én este. A szervezők azt kérik, hogy mindenki, aki tudja, hogy részt fog venni a szentségimádáson, előzetesen regisztráljon az esemény internetes oldalán. Ugyanennek a kezdeményezésnek a keretében Erdőkertesen nov. 25-én 17.00-től 17.50-ig tartunk szentségimádást, várjuk azokat, akiknek ez az alkalmasabb időpont. Akik Erdőkertesre jönnek, kérjük eszerint regisztráljanak az esemény honlapján. Regisztráció: krisztuskiraly.iec2020.hu honlapon, vagy Jácinta nővérnél, a Császár házaspárnál, vagy az előtérben található papírra való feliratkozással.

4) A Szentatya szegények világnapjára írott üzenete plébániánk honlapján olvasható.

5) Helyesbíteni szeretnénk a múlt heti tájékoztatást: Feketéné és Lugosiék rózsafüzértársulata adományozott 100.000 Ft-ot az egyházközség számára.

6) Neczné rózsafüzértársulata 300.000 Ft-ot adományozott ministránsruhákra.

7) Ma a Karitász javára gyűjtjük a perselypénzt. A befolyt összeg egy része a mi Karitászcsoportunknál marad, másik részét az egyházmegyei Karitász használja fel. Karitászcsoportunkról a mostani Teremtő Lélekben (illetve IDE kattintva) is olvashatnak a hívek.

8) Szent Erzsébet emlékére a fél 10-es mise után a Karitász tevékenysége iránt érdeklődőket sok szeretettel várják a Karitász tagok beszélgetésre, agapéra a Fületlen Bögrében.

Előző heti hirdetések

2017. november 12.

Évközi 32. vasárnap

1) Ma délután 3-kor Kalász-gyűlés lesz.

2) Jövő vasárnap, november 19-én ½ 10-kor Szent Erzsébet-napi ünnepi mise lesz. A szentmisét Urr Zsolt Ipoly szerzetes-pap tartja. A mise után a Karitász tevékenysége iránt érdeklődőket szeretettel várják a Karitász-tagok beszélgetésre, agapéra a Fületlen Bögrében. Az alkalomra szívesen fogadnak süteményeket, melyeket már szombaton be lehet adni a kávézóba nyitva tartási idő alatt.

3) Az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek első találkozója 17-én, pénteken 18 órától lesz a templom emeleti termében.

4) Szent Erzsébet-napi tartós élelmiszer gyűjtést tartunk november 12. és 19.-e között. Az adományok elhelyezhetők a templom bejáratánál a kijelölt helyre. Az adományokat a karitász csoport fogja eljuttatni a településen élő rászoruló családoknak. Adományaikat köszönjük!

5) Idén is szervezünk betlehemezést plébániánkon. Szeretettel hívjuk és várjuk az ehhez kedvet érző gyerekeket. Első találkozásunk november 24-én 18 órakor lesz a plébániaépület alatti Szent Imre teremben. Ekkor beszéljük meg a próbákat és osztjuk ki a szerepeket.

6) Szeretettel hívjuk a testvéreket dicsőítő szentségimádásra november 25-én, szombaton 20:00 órára. A program első részében vendégünk, Hugyecz Janó atya osztja meg velünk gondolatait arról, hogy számára mit jelent az eucharisztia. Majd Gável András és Gável Gellért vezetésével kezdődik a zenés szentségimádás. Az estét agapéval zárjuk a kávézóban. Programunkkal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országos kezdeményezéséhez is csatlakozunk. A kezdeményezés célja a 2020-as eucharisztikus kongresszusra készülvén, hogy 20.000-en együtt imádkozzunk azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük. Nem egy helyen, de egy időben: november 25-én este. A szervezők azt kérik, hogy mindenki, aki tudja, hogy részt fog venni a szentségimádáson, előzetesen regisztráljon az esemény internetes oldalán. Ugyanennek a kezdeményezésnek a keretében Erdőkertesen nov. 25-én 17.00-től 17.50-ig tartunk szentségimádást, várjuk azokat, akiknek ez az alkalmasabb időpont. Akik Erdőkertesre jönnek, kérjük eszerint regisztráljanak az esemény honlapján. Regisztráció: krisztuskiraly.iec2020.hu, vagy közvetlenül Jácinta nővérnél, vagy a Császár házaspárnál.

7) A Lugosi rózsafüzértársulat 100.000 Ft-ot adományozott az egyházközség számára. Adományukat köszönjük.

8) Jövő vasárnap a Karitász javára lesz országos gyűjtés. A befolyt összeg egy része a mi Karitászcsoportunknál marad, másik részét az egyházmegyei Karitász használja fel.

Amenyiben szeretné megkapni a templomi hirdetéseket e-mailben, adja meg nevét és e-mail címét:

Név:    


E-mail: