11111

Templomépítő találkozások II. – a MEGHÍVÁS

A MEGHÍVÁS néhány pillanata

A MEGHÍVÁS néhány pillanata – a nagyításhoz kattintson a képre!

2014. október 11. délután, helyszín a Veresegyház Fő út 89-91 szám alatti üres telek. Elszánt hívek gyülekeznek az újonnan épülő Szentlélek templom frissen kitűzött területén. Kezdődik a lelki Templomépítő találkozások MEGHÍVÁS-ra keresztelt őszi alkalma.
A kezdő Szentségimádás keretében először nyílt lehetőségünk arra, hogy a képzeletbeli templomtérben, a tervezett oltár helyére felállított Oltári Szentség jelenlétében közösen imádkozzunk.
A csodálatos napsütésben a jelenlévők ezután testvérünktől, Nagy László tervezőtől informálódhattak a beruházás állásáról. Tőle megtudhattuk, hogy az engedélyeztetés lassan lezárul és a várakozásoknak megfelelően még év végig sor kerülhet a kivitelezésre vonatkozó pályázat kiírására is.
Az összejövetel ezután a Szent-Pio otthonban folytatódott, ahol a VVTV-s híradórészletek segítségével visszaidézhettük, a Szent Erzsébet templom fordulatot hozó felújításának és a templomépítő találkozások első pünkösdi alkalmának emlékezetes pillanatait. A nap további részében Molnár Zsolt plébános atya beszédében, a lelki templomépítés jelen fázisát a magvetés azon fázisához hasonlította, amikor a magot már elültettük és bár jelenleg is sok fontos dolog történik, de annak eredménye még nem mutatkozik meg föld felett. Emiatt ebben az időszakban különösen is fontos azoknak a módoknak, alkalmaknak a megtalálása, ahol templomaink ügyéért közösen is imádkozhatunk, tehetünk.
A délután során megtekinthető volt a Pünkösdkor elindított Nagy könyv, amelynek segítségével stafétaszerűen, hétről-hétre újabb családok írhatnak üzenetet a világnak, a közösségnek, hogy ezen keresztül is tanúságot tegyenek a templomépítés mellett. A régiek mellett azonban új lehetőségekre is hívott minket a plébános atya és a körülötte a templomépítés ügyében alakult „Bába csoport”, amely már eddig is igyekezett támogatni ezt a – közösség életében történelmi jelentőségű – vállalkozást.
Az új meghívás egyik része a közösségen belül működő számtalan és színes kisközösség bevonása volt. Meghívás arra, hogy a templomépítés kegyelmének, küldetésének gondolatát a mindennapi tevékenységük során, -a maguk módján, a saját küldetésükön és saját kincseiken keresztül- is éljék meg.
Az új meghívás másik része azon személyekhez szól, akik egy-egy területen saját talentumaikat, lehetőségeiket szeretnék, tudnánk felajánlani olyan konkrét feladatok végrehajtásában, amelyeket már a vállalkozásunk jelenlegi fázisában el kell, végezni vagy elő kell készíteni. A Bába csoport által megfogalmazott meghívás kezdetben 7 alkotóműhely felállítását tűzi ki célul. Ahova mostantól szeretettel várjuk minden olyan testvérünk jelentkezését, akik ezen a módon, Szabadon, Örömmel és Szeretettel tud csatlakozni a templomépítéshez.
A program utolsó részében a jelenlévők kiscsoportokban oszthatták meg a véleményüket, ötleteiket, felajánlásaikat az általános és az adott műhellyel kapcsolatos témákban. Így a nap végén azt hiszem, minden megjelent testvérünk nevében elmondhatjuk, hogy egy igazán emlékezetes és áldott délutánt tölthettünk egymással, közösségben a templomaink építése körül bábáskodva.
Továbbra is szeretettel és nyitottan vár minden kedves testvért a „templomépítők” egyre bővülő közössége! 🙂
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

A bába csoport nevében lejegyezte: Császár Ottó Veresegyház, 2014. október 17.

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Templomépítés. Közvetlen hivatkozás.