11111

Szentlélek templom alapkőletételi ünnepség és Gyermeknap

Plakát

A plakát teljes méretű megtekintéshez kattintson a képre!

gyereknap_plakat

A plakát teljes méretű megtekintéshez kattintson a képre!

 

Kedves Közösség!

Május 23-a egy újabb történelmi nap lesz egyházközségünk életében, hiszen ekkor helyezzük el új templomunk alapkövét. Lehet-e jobb napot találni a Szentlélek templom alapkövének ünnepélyes letételére, mint a Pünkösdöt megelőző szombat? Lehet-e jobb alkalmunk, örömünk megélésére és széleskörű megosztására, mint a Szentlélek kiáradását megelőző nap? – Úgy gondoljuk nem.

Éppen ezért, ezt a különleges pillanatot szeretnénk minél szélesebb körben, egy fesztivál formájában megélni, megosztani és megmutatni mindenkinek. Megélni saját közösségünk rég nem látott teljességében. Megosztani a minket befogadó környékbeli katolikus közösségekkel, a református közösséggel és a városunkban működő többi keresztény felekezettel. Megmutatni örömünket a város lakóinak és minden jóakaratú embernek.

Terveink szerint ezen a napon alapkőletétel emelkedett ünnepélyességét, díszvendégünk dr. Beer Mikós püspök atya üzenete követi. Majd pedig élő kövekként, alkalmunk lesz a templom jövendőbeli falainak megformálására, amit légi fotózással fogunk megörökíteni. Ezután időrendben agapé és a sokszínű zenei produkciók következnek. Egyben ezen a napon tartjuk egyházközségünk gyermeknapját, ahol a játékos vetélkedőkön kívül, egész nap számtalan állomáson várjuk a szórakozni vágyó gyermekeket. Ez alkalommal kerül sor a meghirdetett a gyermekrajz pályázat alkotásainak bemutatására és díjazására is. Az egész napos programok keretében, a felnőtteknek lehetőségük nyílik a templomépítés, – téglajegyek, egyedi ajándéktárgyak és keresztény könyvek megvásárlásával történő – támogatására, valamint véradásra is.

További információk a plébánia honlapján és a Szentlélek templom facebook oldalán.

A nap további előkészületeihez és méltó lebonyolításához sokfajta segítségre van szükség. A szervezők ezért szívesen fogadják segítők jelentkezését és a testvérek egyéb felajánlásait is, a szentlelektemplom@gmail.com e-mail címen, illetve személyesen Zsolt atyánál.

Szeretettel várjuk és hívjuk egyházközségünk minden tagját a Szentlélek fesztiválra. Örüljünk együtt! Legyünk jó gazdái és közvetítői a minket ért kegyelemnek!

„Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte”

(Zsolt 127,1)

A rendezvény plakátja IDE kattintva megtekinthető.

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Templomépítés. Közvetlen hivatkozás.